Veelgestelde vragen en antwoorden

Veelgestelde vragen en antwoorden2020-11-23T15:52:03+01:00

Algemene informatie bol.com

  • Oprichting: 30 maart 1999, toen als eerste online boekenwinkel in Nederland.
  • Klanten (oktober 2020): 11,5 miljoen, in Nederland en België (actief in Nederlandstalig gebied)
  • Aantal artikelen (oktober 2020): 25 miljoen (non food)
  • Verkooppartners die via bol.com verkopen (oktober 2020): ruim 37.000
  • Medewerkers hoofdkantoor Utrecht (oktober 2020): 2.100
  • Ahold Delhaize: het moederbedrijf van bol.com sinds 2012
  • Bol.com afhaalpunten (oktober 2020): 6000+, zowel in Nederland als in België
  • Aantal pakketjes verzonden op een gemiddelde dag: tienduizenden
Hoe kan ik verkopen via jullie?2019-07-16T14:55:59+02:00

Leuk dat je interesse hebt om je aan te sluiten bij ons platform als verkoper. We hebben alle informatie hier voor je verzameld.

Hoe gaan jullie om met mijn persoonlijke gegevens en data?2019-07-16T14:56:37+02:00

Bij bol.com nemen we privacy erg serieus. Alle informatie daarover vind je hier.

Kan ik een rondleiding krijgen in het distributiecentrum (ook wel fulfilment center genoemd)?2019-07-11T11:00:58+02:00

Hoe graag we ook zouden willen, we kunnen niet iedereen rondleiden in ons fulfilment center. Dat heeft te maken met veiligheid. En tijd. Maar voor journalisten kunnen we in speciale periodes wel een uitzondering maken.

Ik wil werken bij bol.com2019-07-16T14:57:25+02:00

Leuk! Onze eerste test bestaat uit vinden van onze vacaturesite. Nee hoor, grapje. Je vindt ze hier.

Ik heb een vraag over mijn bestelling2019-07-16T14:58:42+02:00

Vragen over je bestelling kun je stellen aan de klantenservice, de contactgegevens vind je hier.

Wat is de kwaliteit van jullie artikelen?2019-07-11T10:55:10+02:00

Bij bol.com willen we het dagelijks leven van onze klanten in Nederland en België makkelijker maken. Dat doen we onder andere door een zo breed mogelijk assortiment aan te bieden tegen een zo goed mogelijke prijs. We verkopen daarom wat wettelijk mag en communiceren volgens geldende wetgeving. Als we weten dat een artikel wettelijk ter discussie staat of als we zien dat de veiligheid van klanten op het spel staat, lopen we maar mogelijk vooruit op die wetgeving. We kijken continu naar hoe we zoekresultaten zo objectief en relevant mogelijk kunnen maken. Bol.com zoekresultaten worden verkregen door het indexeren van zoektermen, via persoonlijke zoekfilters en reviews van klanten bij elk artikel. Daarbij kijken we hoe we de kwaliteit van artikelen zo duidelijk mogelijk kunnen weergeven.

Wat betreft het gedachtengoed achter onze artikelen: daarvoor staat vrijheid van meningsuiting voor ons hoog in het vaandel. We zijn de winkel van ons allemaal. We erkennen dat sommige artikelen, ondanks dat we ze wettelijk gezien mogen verkopen, minder prettige reacties oproepen bij bepaalde groepen mensen en kunnen ervoor kiezen om bepaalde artikelen niet op te nemen in promoties. Bol.com zal echter geen artikelen uit de winkel halen vanwege het uitdragen van een bepaald gedachtengoed, als ze voldoen aan wetgeving en de bol.com voorwaarden. Dat houdt onder andere in dat ze per post verzonden kunnen worden.

Hoe bepalen jullie de prijzen van artikelen?2019-07-16T15:00:22+02:00

Bol.com streeft ernaar om goede prijzen te bieden. Dit doen wij bijvoorbeeld door eigen investeringen of door nog slimmer in te kopen. Als dit lukt, passen we de prijzen daarop aan. Een belangrijke factor voor onze prijsstelling is immers de inkoopprijs die wij afspreken met onze leveranciers.

Prijzen kunnen in algemeenheid wel fluctueren, net als in fysieke winkels, bijvoorbeeld door kortingsacties, veranderingen in de adviesprijs of omdat het artikel wordt aangeboden door een van de 20.000 verkooppartners die via bol.com verkopen. Zij bepalen hun eigen verkoopprijzen. Uiteraard houden zij daarbij ook de markt in de gaten.

Hoe werken retouren?2019-07-11T10:55:10+02:00

Gratis en gemakkelijk retourneren is voor veel consumenten een voorwaarde om online te kopen. Bovendien zijn we wettelijk verplicht om artikelen retour te accepeteren. We werken er wel aan om onnodige retouren te voorkomen. Zo vragen we bijvoorbeeld actief aan klanten waarom ze iets terugsturen. Met die waardevolle informatie verbeteren wij onze winkel zodat we toekomstige miskopen kunnen voorkomen. Bol.com is een platform, dat houdt in dat een groot deel van onze artikelen direct vanuit partners worden verstuurd. Retouren komen in dat geval ook bij hen terug. Retouren die we ontvangen in ons fulfilmentcenter controleren we op kwaliteit. Als het nieuw en ongeopend terugkomt, bieden we het opnieuw te koop aan. Weggooien is zonde. Alle gebruikte, geopende of beschadigde artikelen gaan naar de leverancier of een bedrijf dat deze artikelen een tweede leven kan geven. Sommige artikelen verkopen we als Retour Deal. Hierbij krijg je korting op een geretourneerd artikel dat gecontroleerd is, goed werkt en zo goed als nieuw is.

Hoe kan het dat pakketjes door jullie gratis verzonden worden?2019-07-11T10:55:11+02:00

Een pakketje versturen is natuurlijk niet kosteloos. Lage verzendkosten zijn altijd een eigen investering geweest. We hebben het altijd als onderdeel van onze service gezien om zelf te investeren in lage verzendkosten. Een pakketje gratis versturen of tegen een laag tarief brengt meer kosten met zich mee dan de verzendkosten die worden gerekend, vooral bij artikelen die maar een paar euro kosten. Daar leg je dus als webwinkel altijd zelf op toe. Fysieke winkels hebben dan weer met andere kosten te maken, zoals de huur of koop van panden, inrichting en personeel dat ook aanwezig moet zijn als er geen klanten zijn. Die hoeven wij dan weer niet te betalen. Daarom hebben we ook geen plannen om te stoppen met gratis verzending.

Hoe verhoudt bol.com zich tot de fysieke winkelstraat?2019-07-16T15:02:06+02:00

De fysieke en online winkel kunnen prima naast elkaar bestaan. Ze kunnen elkaar ook versterken. We hebben een breed assortiment van 20 miljoen artikelen. Maar we bieden ook een webshop aan 20.000 partners die via ons online kunnen verkopen. Zo kan een partner zijn waar zijn klanten zijn. Online en offline.

Hoe zit het met duurzaamheid?2019-07-16T15:03:31+02:00

Duurzaam leven wordt de nieuwe werkelijkheid gelooft bol.com. Daarom helpen we klanten een bewustere keuze te maken bij hun aankopen en zorgen we dat pakketbezorging een steeds beperkter effect heeft op het milieu. In 2025 moet winkelen bij bol.com klimaatneutraal zijn, wat betekent dat we onze directe voetafdruk terugbrengen tot 0 gram CO2-uitstoot per pakket weten we dat we hiervoor nog veel stappen moeten zetten, maar we zijn ambitieus. We werken actief samen met ons netwerk om de duurzame toekomst dichterbij te halen. Meer informatie vind je hier.

Jullie zijn toch eigenlijk een boekenwinkel?2019-07-11T10:55:12+02:00

We zijn in 1999 gestart als eerste online boekenwinkel. Boeken zijn daarom een bijzondere productcategorie voor bol.com. Innovatie in de boekenmarkt zorgt dat boeken toegankelijker worden voor de klant en dat lezen wordt gestimuleerd. Voor ons kunnen de fysieke winkel en de online winkel prima naast elkaar bestaan, elkaar zelfs versterken. Als platform bieden we de klant toegang tot een breed aanbod van 13 miljoen boeken, onder andere van honderden boekenwinkels die via ons verkopen en van honderdduizenden particulieren die hun 2e hands boeken aanbieden. Door steeds meer keuze en gemak te bieden in de bezorgopties, maar ook door digitaal lezen en luisterboeken te ontwikkelen en beschikbaar te maken, kunnen we samen het lezen van boeken levend houden.

Wat is het platform bol.com?2019-07-11T10:55:12+02:00

Bol.com is een platform. Want samen sta je sterker. Via ons lokale platform werken we samen met tienduizenden Belgische en Nederlandse verkooppartners. Door kennis en kunde met elkaar te delen, bieden we de beste koopervaring. En zijn we de meest relevante winkel voor onze 10 miljoen klanten. Handig voor de klant. En voor onze partners: ondertussen is bijna 1 op de 2 pakketjes verzonden door een partner. Binnen 2 jaar zullen dat er meer dan de helft zijn. We blijven innoveren om die groei vast te houden. Zo openden we in 2019 een kantoor in Antwerpen voor onze Belgische verkooppartners. Hier ondersteunen we hen in verkoop en het beter leren kennen van de Nederlandse markt. We breiden ook ons fulfilmentcenter in Waalwijk uit zodat meer partners ons bereik, persoonlijke service en diensten kunnen gebruiken.

Go to Top