Winkel grondig verbouwd zonder deuren te sluiten

Bol.com is grondig verbouwd. Anders dan bij fysieke winkels hoefde bol.com hiervoor de deuren niet tijdelijk te sluiten. Na maandenlange voorbereiding achter de schermen, winkelen klanten nu in tientallen vernieuwde speciaalzaken ‘onder het dak van bol.com’. Doelstelling van de verbouwing is het bieden van nog meer winkelgemak door het creëren van een winkel die inspireert, relevanter is voor de klant en meer focus heeft op voordeel. 

De buitenspeelgoedwinkel, literatuurwinkel, telefoniewinkel en tal van andere speciaalzaken: allen zijn grondig verbouwd. “De frissere uitstraling valt direct op. Maar ook meer actualiteit en voordeel, kunnen de klant niet meer ontgaan”, aldus Hidde van der Louw, die als buying & merchandising directeur a.i. nauw betrokken was bij de verbouwing. “Wij beschouwen onze productmanagers als eigenaren van hun speciaalzaken. Deze specialisten weten als geen ander wat de meest relevante producten zijn voor de klant. Met hun kennis en de nieuwe mogelijkheden die dankzij de verbouwing zijn gecreëerd, kunnen de etalages continu worden aangepast. Het gaat bij bol.com niet alleen om het presenteren van bestsellers, maar ook om het inspireren van de klant. In de vernieuwde winkels tonen we daarom ook boeken en elektronica waarvan onze specialisten verwachten dat de klant deze interessant vindt of die aandacht hebben gehad in de media.”

Voordeel beter zichtbaar

De verbouwing zorgt er ook voor dat voordeel nog beter zichtbaar is. Van der Louw: “De beste aanbiedingen zie je in één oogopslag. Samen zorgen alle veranderingen ervoor dat winkelen voor de klant nog leuker en prettiger wordt en dat je niet verdwaalt in het winkelcentrum dat bol.com inmiddels is geworden.” De homepage – ofwel de winkelentree – van bol.com werd al eerder verbouwd, waardoor meer ruimte is ontstaan voor winkelbrede acties en een dagelijks wisselende superdeal.